+31 (0)88 - 46 88 488

Voor informatie of specifieke wensen

+31 (0)88 - 46 88 488

Voor informatie of specifieke wensen

Zilveren Munten

Zilver kopen vanaf gram tot 1000 gram. Prijs vanaf € 5,29

Zilveren munten koop je veilig en vertrouwd bij Goudstandaard. Wij leveren beleggingsmunten van verschillende erkende munthuizen uit onder andere de Verenigde Staten, Canada, Oostenrijk en Australië. Zilveren munten zijn belastingtechnisch interessanter dan zilverbaren, omdat munten onder de btw-margeregeling verhandeld worden. Dat betekent dat u alleen btw betaalt over de winstmarge van de handelaar. De meeste beleggingsmunten hebben een zuiverheid van tenminste 99,9% zilver en een gewicht van 1 troy ounce. Wilt u voor een groter bedrag zilver kopen, dan zijn de zilveren kilomunten uit ons assortiment erg interessant. Wilt u meer weten over de risico's van beleggen in zilver? Klik dan hier.

Beleggen in zilver: Boek
v.a. € 15,00 incl btw.

Zilver kopen


Zilveren munten kopen doet u veilig en vertrouwd bij Goudstandaard. We leveren de meest gangbare beleggingsmunten, afkomstig van verschillende munthuizen uit onder meer de Verenigde Staten, Canada, Australië en Oostenrijk. De meeste zilveren munten hebben een zuiverheid van 99,9% en een gewicht van 1 troy ounce, zoals de Silver Eagle, Maple Leaf en Philharmoniker.

Zilveren munten zijn voor particulieren interessanter dan zilverbaren, omdat munten onder de btw-margeregeling verhandeld worden. Dat betekent dat u alleen btw betaalt over de winstmarge van de handelaar en niet over het zilver. Zilverbaren worden met 21% btw belast en zijn daarom voor particulieren minder interessant.


Zilveren munten kopen


Zilveren munten kopen is voor particulieren de meest voor de hand liggende manier om in dit edelmetaal te beleggen. De munten van 1 troy ounce worden per 20 of 25 stuks verpakt in een tube en per 500 stuks in een monsterbox. Een monsterbox weegt ruim 15,5 kilogram en is gemakkelijk te stapelen. De zilveren kilomunten worden geleverd in een harde plastic capsule.Waarom beleggen in zilver?


Sinds het uitbreken van de financiële crisis is de belangstelling voor beleggen in zilver sterk toegenomen. Spaarders die zich zorgen maken over de stabiliteit van het financiële systeem en de waarde van het geld zoeken hun toevlucht in edelmetalen die al duizenden jaren waarde hebben weten te behouden.

Ondanks het feit dat de zilverprijs sterk kan fluctueren weet het edelmetaal over de lange termijn waarde te behouden. Een voorbeeld daarvan is het Nederlandse zilveren muntgeld, dat nog steeds voor de zilverwaarde verhandeld wordt. Sommige beleggers kopen zilveren munten als betaalmiddel in tijden van crisis.


Zilver in opslag


Wilt u voor een groot bedrag zilver kopen, dan is btw-vrij zilver in combinatie met opslag in Zwitserland een goed alternatief. Goudstandaard biedt baren van 100 troy ounce en 1.000 troy ounce aan, die geheel verzekerd worden opgeslagen in de kluis van LOOMIS.

Klik hier voor meer informatie over de opslag van btw-vrij zilver.