+31 (0)88 - 46 88 488

Voor informatie of specifieke wensen

+31 (0)88 - 46 88 488

Voor informatie of specifieke wensen

Gouden Krugerrand Munt 1 t/oz.
Gouden Krugerrand Munt 1 t/oz.
Gouden Krugerrand Munt 1 t/oz.

Goudstandaard Prijs alert

Direct een melding bij jouw koersdoel.

Ik heb / wil:
Ik ben geinteresseerd om te:
Mijn koersdoel in € per kilo is:
Stuur mij een email:

Gouden Krugerrand Munt 1 t/oz.

Gouden Krugerrand munten zijn de meest bekende gouden beleggingsmunten. Deze gouden munt bevat precies 1 troy ounce puur goud en dit is de eerste munt die verhandeld werd om haar goudwaarde. De munten zijn geslagen in 22 karaat goud en wegen 33,93 gram per stuk. De munt is afkomstig uit Zuid-Afrika. Deze munten worden al sinds 1967 geslagen door de Rand Refinery. Er zijn sindsdien al meer van 50 miljoen exemplaren van deze munt geslagen.
 Voorraad: 15
Indicatie levertijd: product direct leverbaar
Aantal:
€ 1.131,93

Uw aankopen bij Goudstandaard zijn wereldwijd verhandelbaar en ook bij Goudstandaard weer aan te bieden voor verkoop.

Meer informatie 
De gouden Krugerrand munt wordt sinds 1967 uitgegeven in Zuid-Afrika, en is daarmee de oudste gouden beleggingsmunt ter wereld. De Krugerrand munt is de eerste gouden munt die precies 1 troy ounce puur goud bevat. De munt bevat ook koper, waardoor het totale goudgehalte 22 karaat (91,97%) bedraagt. Door de toevoeging van koper is de munt harder en beter bestand tegen beschadiging. Ook dankt de munt aan het koper zijn rode tint. 

Gouden Krugerrand munten zijn wereldwijd erkend verhandelbaar.

Op de voorzijde van de Krugerrand munt is een beeltenis weergegeven van Paul Kruger, de laatste president van Transvaal. Een afbeelding van een springbok treft u aan de achterzijde van de munt aan, tezamen met  het jaar van uitgifte en de tekst "Fynegoud 1 oz fine gold".
De Krugerrand, ook wel de gouden rand genoemd, is een gouden munt die sinds 1967 in opdracht van de Zuid-Afrikaanse regering geslagen wordt. Op de portretzijde staat het portret van Paul Kruger, de laatste president van Transvaal. Op de keerzijde staat een springbok afgebeeld, zoals ook op de gewone rand. De Gouden Krugerrand is zeer geliefd als beleggingsmunt. De munt is ook een wettig betaalmiddel maar als zodanig wordt hij niet tot nauwelijks gebruikt. 

Een Krugerrand heeft een zuiverheid van 22 karaat (decimaal: 0,9167). Het overige deel bestaat uit koper, wat de munt een licht oranje kleur geeft (rood goud). Het koper maakt de Krugerrand sterker en krasbestendiger dan compleet zuivere munten. Oorspronkelijk werd de munt in slechts één coupure geslagen, thans zijn er vier soorten: de hele krugerrand, de halve krugerrand, de kwart-krugerrand en de tiende krugerrand. De kleinere coupures bevatten uiteraard respectievelijk een halve, kwart en tiende troy ounce aan goud. Deze zijn geslagen voor particuliere beleggers met kleinere beurzen.

De munt bereikte snel een grote bekendheid en is nog steeds zeer populair, al was het vanwege boycots tegen het apartheidsregime in veel landen jarenlang verboden de munt in te voeren. Ook verloor de munt terrein aan andere gouden munten als de Canadese Gold Maple Leaf en de Australische gouden Kangaroo (Nugget), die een gehalte van 24 karaat (0,999) hebben. Munten van puur goud kunnen voor een belegger interessanter zijn, daar een beleggingsmunt vaak niet circuleert (en niet bekrast raakt) is het niet nodig het goud door legeringen te versterken.

Prijshistorie