+31 (0)88 - 46 88 488

Voor informatie of specifieke wensen

+31 (0)88 - 46 88 488

Voor informatie of specifieke wensen

Gouden Munten

Goud kopen vanaf 3.11 gram tot 31.1035 gram. Prijs vanaf € 129,40

Wilt u gouden munten kopen? Goudstandaard heeft een uitgebreid assortiment van verschillende beleggingsmunten die wereldwijd verhandeld worden. Gouden munten zoals de Krugerrand en de Maple Leaf zijn in aanschaf iets duurder dan goudbaren, maar bij verkoop leveren ze ook meer op. Ook zijn gouden munten makkelijk op echtheid te controleren. Op deze pagina ziet u ons volledige assortiment van gouden munten. Wilt u meer weten over de risico's van beleggen in goud? Klik dan hier.

Gouden Brittania 1 t/oz.
v.a. € 1.185,84
Gouden Tientje
v.a. € 216,96

Gouden munten kopen


Wilt u gouden munten kopen? Goudstandaard heeft een uitgebreid assortiment van verschillende beleggingsmunten die wereldwijd verhandeld worden. De meest populaire munten zijn de gouden Maple Leaf en de Krugerrand, omdat deze een relatief lage premie hebben ten opzichte van de goudprijs.

De gouden munten van Goudstandaard zijn afkomstig van munthuizen van over de hele wereld. De meeste exemplaren bevatten precies een troy ounce puur goud, omgerekend iets meer dan 31,1 gram. Zo kunt u gemakkelijk de prijzen van de verschillende munten vergelijken.

De Zuid-Afrikaanse Krugerrand was de eerste beleggingsmunt met een goudgehalte van precies 1 troy ounce. Later volgden andere gouden munten met hetzelfde gewicht, zoals de Amerikaanse gouden Eagle, de Canadese gouden Maple Leaf, de Oostenrijkse gouden Philharmoniker en de Australische Lunar en Kangaroo.

De meeste gouden munten zijn geslagen uit tenminste 99,9% puur goud (24 karaat), maar er zijn ook munten met een lagere zuiverheid. De Zuid-Afrikaanse Krugerrand en het gouden tientje bevatten naast goud ook een klein beetje koper, waardoor deze munten een andere kleur hebben.

Goudstandaard levert nieuwe munten die rechtstreeks van het munthuis afkomstig zijn, tenzij dat anders vermeldt staat op onze website. Sommige munten worden niet meer geslagen en zijn dus al in omloop geweest, zoals het Nederlandse gouden tientje.


Kleine gouden munten


Goudstandaard levert niet alleen gouden munten van 1 troy ounce, maar ook kleinere varianten met een gewicht van 1/2, 1/4 en 1/10 troy ounce. Deze munten zijn relatief gezien duurder te produceren en hebben daarom ook een hogere premie. Daar staat tegenover dat de kleine munten door hun lagere waarde gemakkelijker te verhandelen zijn.


Waarom gouden munten kopen?


Gouden munten zijn in aanschaf altijd duurder dan goudbaren, maar bij verkoop krijgt u er ook meer geld voor terug. Een ander voordeel van gouden munten is dat ze makkelijker op echtheid te controleren zijn dan goudbaren. Ook vinden veel klanten munten interessant, omdat ze daarmee een verzameling kunnen aanleggen. Alle munten van Goudstandaard worden aangemerkt als beleggingsgoud en zijn daarom vrijgesteld van btw.

Wilt u meer weten over de risico’s van beleggen in goud? Klik hier.